Vuur heeft een speciale plek in mijn leven. De energie, spirit van vuur is krachtig, mysterieus…en dienend! Het heeft me op cruciale momenten laten zien wat het kan doen als ik me ‘ermee’ verbind. Wat je feitelijk doet is je verbinden met je eigen Innerlijke Vuur. De geschenken van het Vuur : transformatie, manifestatie van je hartsverlangen, heling, trouwe metgezel bij het volgen van je pad…

Écht loslaten en durven laten transformeren:  het Vuur heeft me in de tijd waarin mijn partner en ik al een tijdje uit elkaar waren maar ik het toch moeilijk vond hem echt los te laten, dat toch daadwerkelijk te kunnen doen. De dagen nadat ik in een Vuurceremonie, met die intentie een offer aan het Vuur deed, en het Vuur vroeg me erbij te helpen voelde ik de emotionele gehechtheid verdwijnen.

Inzichten en vertrouwen houden in mijn pad, richting: toen ik elke dag Vuur maakte in houtkachel in de yurt, waarin ik negen maanden voorafgaande aan de separatie woonde, en er velen uren aan doorbracht, heeft het Vuur me vele inzichten gegeven in de relatie en mezelf en waarom ik toch alleen weer verder moest. Ik heb me erdoor gekoesterd gevoeld en het heeft ervoor gezorgd dat ik mijn eigen vuur kon laten branden, in de zin dat ik in mijzelf bleef geloven, en in het gekozen pad.

Manifestatie van een droom: in januari 2016 voelde ik dat het klaar was in de yurt, er had een transformatie plaatsgevonden, ik had mijn partner echt losgelaten… er kwam ruimte voor iets nieuws… in mij borrelde het vurige verlangen een nieuwe woonplek te vinden. Een woonplek met andere mensen, veel lichte en ruimte, creativiteit, en mogelijkheid om mijn yogalessen te geven. Een maand later klopt iemand op mijn deur die wel geïnteresseerd was in mijn Yurt. Zij woonde in een kunstenaarsschoolgebouw met ateliers met veel licht en ruimte voor yoga, ceremonies en andere activiteiten. Lang verhaal kort… Zij heeft mijn yurt gekocht en we wonen al 2 jaar samen met anderen en ontvouwde zich het leven waarvan ik droomde. Dat is dus ook wat Vuur kan doen! Als we ons hartsverlangen verbinden met de spirit van het Vuur!

En zo nog veel meer, en niet om het minst herinnert het Vuur me aan mijn Innerlijke Vuur: de helende kracht in mezelf, aan de keuze om te leven voor liefde en waarheid, vrijheid en verbinding.

In dit ‘vurige’ 5 elementen vrouwenweekend, gaan we het helemaal aan…
Dat wat je weerhoudt om jouw Vuur te laten branden, je vurige emoties de ruimte geven, het Vuur in je lijf herkennen en er mee spelen. En we gaan letterlijk en figuurlijk ons eigen Vuur aansteken en laten branden met de kracht van intentie. Waarvoor wil jij dat je Vuur brandt? Voor Waarheid, voor leven met Passie, voor Creativiteit, voor Transformatie, voor Spiritualiteit, voor Succes, voor …?
Je verbinden met dit element, op alle lagen, kan diep inzicht en voor een ware doorbraak zorgen. Zie https://www.facebook.com/events/1856085471358963/