Helderheid dankzij Heilige Tijd & Heilige Ruimte

Levend met de seizoenen, betekent voor mij in de winter naar binnen gaan en echt een veel rustiger tempo volgen. De activiteit neemt van nature af, ook de communicatie, het contact met mensen verminderd, of beperkt zich tot degenen die ook ‘in de verstilling modus’ zijn. Dit jaar was het wat meer uitdaging om de Yang helemaal laten voor wat het is, en de Yin van het leven volledig uitnodigen. Er kwam zoveel in beweging in de lente van 2018, zoveel manifestatie gedurende het jaar, dat de overgang naar de winter groot was, niet zo geleidelijk als anders, en een best wel flinke ruk aan de noodrem nodig ;-).

Hoe beter te starten dan met de 13 Heilige Nachten op 24 december. En mezelf een Heilige Tijd en Heilige Ruimte van maar liefst 2 hele weken te gunnen! Om echt te verstillen, terug te trekken uit activiteit, mijn eigen ‘nest’ te maken en daarin het Licht uit te nodigen en te laten schijnen op wat er in mij aan het Licht wil komen.

Het werd een Heilige Tijd en Ruimte waarin ik diep kon verbinden met delen van mezelf die door de drukte van afgelopen jaar een beetje verwaarloosd waren. Of als vanzelfsprekend beschouwd, of vanuit gewoonte plaatsvonden. In deze heilige bubble kon ik mijn verlangen weer beter voelen. Dat diepe zielsverlangen!! Om terug te blikken waar en wanneer ik daarmee in flow was, fully aligned en hoe goed dat voelde! En dan, wanneer ik daarvan was afgeweken. Om de emoties te doorvoelen die dat met zich meebracht. De kwetsbare delen in mijzelf te omarmen. Allereerst door mijzelf. De momenten van ‘verraad’ daar aan. En om daarin zacht te zijn voor mezelf. Maar ook weer het verraad van de ander door te voelen. Poehh he… wat een energie daar ingaat, om dat niet helemaal te accepteren…. dat dat is wat ik voel. Te realiseren dat mijn lijf, het voertuig van mijn Ziel, al lang signalen had gegeven. En ik ze wel gevoeld heb, en zelfs gehonoreerd en uitgesproken, maar er toch ook weer aan voorbij ben gegaan, eromheen, omdat ik het nog dieper wilde ervaren, blijkbaar. Ik heb dankbaar ruimte gemaakt voor vergeving. Prachtige vergevingsoefeningen vanuit Mer-Ka-Ba meditaties en Womb Wisdom. Op allerlei lagen. Voor de ander, voor mezelf. En dat geeft dat voelbaar veel ruimte en licht….

I let it arise and bring it in Love, a lot of LOVE, acknowledge and let go…..

Nu vanuit het diepe Yin weer wat in beweging komt, de helderheid uit de diepte omhoog komt, komt er beetje bij beetje ook weer beweging in mij. Zo zal dat altijd gaan. Beweging vanuit verstilling en andersom. Yin en Yang niet alleen aanvullend, maar ook in elkaar aanwezig zodat ze samen een eeuwige dans kunnen dansen. In harmonie zolang ze elkaar de Ruimte en Tijd geven.