Slow Down. Go Inside. Feel… Breathe….. Allow….

En wel om drie planetaire redenen… Nieuwe Maan, met Saturnus, en winter (voor degenen die zich willen afstemmen op de natuurlijke en kosmische ritmes, voor living in flow…)

De energie van de Nieuwe Maan is meestal 3 dagen goed voelbaar. Vanochtend diepste punt van Nieuwe Maan, ook wel donkere maan genoemd. Dat betekent Zon en Maan samen en dus geen reflectie van de Zonne-energie door de Maan. Minder zonne-energie betekent minder actiegericht, minder mannelijk, minder extraversie gevraagd, maar meer introversie, contemplatie, aandacht naar binnen.

Zeker nu in de winter, wat ook om verstilling vraagt. Het element water doet haar intrede…. Ook weer reflectie… Voelen, voelen en voelen. Wat zit er onder het oppervlak?

Ik geef er nu extra aandacht aan de Nieuwe Maan omdat Saturnus erbij staat. De energie van Saturnus is ook ver-tra-gen. No escape dus. De karma planeet bij uitstek. Kan ons diepere inzichten in nog wat karmische issues geven.

En er is een extra uitdaging…..Kali energie!
Alle drie de planeten, Zon Maan en Saturnus, staan namelijk in een maan-asterisme (alles volgens Vedische Astrologie) MULA genaamd.
De maan-asterismes hebben diepe archetypische kennis is zich. Mula betekent wortel en verwijst naar centrum van de melkweg en is zodoende meest spirituele constellatie.

Maar niet door je mee te nemen naar bliss terwijl je op een kussentje rustig zit te mediteren. Nee, Mula confronteert je op een Kali-wijze. Kali als godin van de nacht en destructie van het ego… Ze bevrijdt… Het neemt een duik in je onbewuste en trekt aan de wortels van dat wat vernietigd wil worden, om ruimte te maken voor nieuws…. En zo nodigt ze uit tot dieper zelfonderzoek. Hoewel maan hier nog maar 1 dag staat, blijven de Zon en Saturnus voorlopig deze energie reflecteren. Mocht hier planeten in je geboortehoroscoop hebben, dan kan je deze invloed nog veel sterker voelen.

So be gentle, be soft to yourself & trust the process…