yogatherapie

Yogatherapie is gericht op een natuurlijk herstel van je fysieke en/of emotionele balans. Een disbalans kan zich op allerlei manieren uiten zoals:

  • rugpijn
  • migraine
  • ontstekingen
  • slapeloosheid
  • spijsverteringsproblemen
  • diabetes
  • hoge bloeddruk
  • depressie
  • bepaalde steeds terugkerende emoties

Hoe ontstaat disbalans in ons systeem?
Heel in het kort: we hebben van nature een bepaalde verhouding van deze elementen – aarde, water, vuur, lucht en ether – meegekregen en daarbij ook onze voorkeuren. Vaak leiden die voorkeuren tot ‘meer van hetzelfde’ , in gedrag en bijvoorbeeld voeding en kan daardoor op den duur tot een disbalans in deze elementen leiden. Ook de omgeving en situaties spelen hierbij een rol. Hoe langer we een bepaalde gewoonte of situatie hebben, hoe groter de kans dat dit zich op een gegeven moment disbalans manifesteert dat zich uit in bepaalde klachten.

Bijvoorbeeld: mensen met een disbalans in het element Vuur – door bijvoorbeeld niet te kunnen stoppen met werken en voeding met hitte (kaas, vlees, alcohol, koffie) zullen eerder last krijgen van ontstekingen, hartproblemen of zich vaak geïrriteerd en boos voelen.

Deze therapie – ook wel Elemental Yoga Therapy genaamd – heeft als fundament yoga en voeding maar waar ook meditatie, ademwerk, visualisatie en rituelen onderdeel van kunnen zijn. Het advies is voor jou persoonlijk ontworpen afhankelijk van jouw conditie, situatie en doel. En jij bepaalt het tempo.

Sjamanistisch, tantrisch, oosters en dus holistisch!

planetwellIn essentie gaat het bij Elemental Yoga Therapy om het harmoniseren van deze vijf elementen. Harmonie van de vijf elementen worden zowel door Ayurveda, TCM (Traditional Chinese Medicine) als veel sjamanistische tradities beschouwd als fundamenteel voor algehele gezondheid. Deze elementen zijn overal om ons heen, het zijn de bouwstenen van de natuur en dus ook van ons. Ze zijn o.a. vertegenwoordigd in onze organen, meridianen en chakra’s (subtiele energiecentra). Niet alleen ons fysieke gestel maar ook onze gedachten, emoties en gedrag zijn weerspiegelingen van hoe de elementen zich in ons verhouden. Daarnaast betrek ik ook het Taoïstisch concept Yin & Yang, de natuurlijke cycli zoals dag/nacht, de seizoenen en de maanstanden erbij.

Gerichte yoga, juiste voeding maar ook helende massage is er op gericht energie naar die  organen, meridianen en chakra’s te sturen waar disbalans of stagnatie is. Wanneer blokkades worden opgeheven kan energie weer vrij stromen. Dan spreken we van heling. Dit zal niet alleen leiden tot meer fysiek/emotionele gezondheid maar je beter in staat stellen je eigen potentieel te leven.

Tarief:
Eerste consult: 60 euro (incl. intake)
Vervolgconsult: 45 euro

Voel je dat dit echt is wat je nu nodig hebt maar laten je financiën het op dit moment niet toe, neem dan contact op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

[contact-form subject=’aanvraag yogacoaching’][contact-field label=’Naam’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Je vraag’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]