Een boekentip voor degenen die zich willen laten inspireren over “Bezield leven”, van Pamela Kribbe. Hoe controle en angst, duidelijk en subtiel, je weg kunnen houden van het leven van je passie.
Herkenning voor degenen die ontwaakt uit de hypnotische sluier zich hebben overgegeven aan de roep van de ziel. En een aanmoediging mocht je daar nog wel eens behoefte aan hebben, zoals ik…

Toen ik jaren geleden – na lange tijd van onrust omdat ik een leven leidde wat niet vervulde – de sprong in het diepe maakte en alles verliet, baan, huis, dorp, en de controle losliet om beter te kunnen luisteren naar de roep van mijn ziel… wist ik niet dat er zoveel sensitieve mensen datzelfde gevoel kennen. Dat heimwee naar een tijd waarin we scheppende, creatieve, vrije wezens waren, innerlijk verbonden met álle leven op aarde …

Het boek gaat over de overgangstijd waar we nu in leven.
Een beschrijving van hoe we als incarnatie van de ziel al ver voordat de aarde bestond eerst nog heel dicht bij de bron van het goddelijke licht stonden en door een ongelooflijke drang om te ervaren, te weten , te voelen en te creëren steeds meer in de verdichte materie zakten. Zodoende vele ervaringen met macht en controle hebben opgedaan. Zowel in het licht als het duister. Aan beide kanten. En beiden even waardevol.

En dat het nu tijd is om alles wat nog onverwerkt is, zowel individueel als collectief, naar de oppervlakte te laten komen, om gezien, doorvoeld en losgelaten te worden.
Over het belang van emoties, om daar mee in contact te komen, en het authentieke verlangen daarachter te zoeken en daar vorm aan te geven.
Een bevestiging dat jij, de God in jou, een duik in het diepe heeft genomen om ervarend tot weten te komen. Dat alle ervaring zodoende heilig en betekenisvol is.

Ik werd vooral geraakt door deze zin: “Jij bent het doel, jij bent de missie. Het hartgedragen bewustzijn dat geboren wordt in jouw ziel is het doel en de betekenis van deze lange geschiedenis. Het wordt tijd dat je jezelf serieus gaat nemen. Heb je zelf lief, met alle angsten en twijfels erbij, en laat je bewogen worden door het licht dat zich door jou heen wil manifesteren op aarde. De tijd is rijp. De weg is vrij. Je enige opdracht is jezelf geloven.”

Wat een prachtig boek!